Skopelos: Mir, bele kućice i uske ulice

Odlika Skopelosa jeste njegova živost, turizam, bele kućice sa crvenim krovovima i uske ulice. Idealno mesto za miran porodični odmor bez velike buke. Zato su tražena Last minute letovanja na Skopelosu.

Pogledajte ponude za:

(pretraga vas vodi na sajt turističke agencije Sabra)

Ovde ćete pronaći i veliki broj istorijskih objekata. Prema legendi, ostvo Skopelos je pronašao Stafilos, sin boga Dionisa i princeze Arijande od Krita.

Poznato kao zeleno ostrvo zbog svoje guste vegetacije, Skopelos je jedno od ostrva u grupi Sporadi. Veličine je 96 km2 i glavni grad je istoimeni Skopelos. Ovo je idealna destinacija za beg od velikih vrućina, jer su ovde leta podnošljivija zbog gustog zelenila.

Plaže na ovom ostrvu su mnogobrojne, a one koji turisti najčešće posećuju su Milia, Hovolo, Panormos. Zajednička karakteristika za svaku plažu koju izaberete jeste šljunak u kombinaciji sa belim peskom i čisto more, tirkizne boje. Obavijaju ih borove šume i prirodni hlad. Na nekima ćete više uživati u miru i lepotu divlje prirode, dok su neke prilagođene turistima sa barovima, suncobranima i sportovima na vodi.

Nemojte zaboraviti da posetite i čuvenu plažu Kastani, na kojoj je sniman film Mamma Mia. Peščana je i vrlo posećena od strane turista u jeku sezone.

Skopelos ne pruža mogućnost za buran noćni život, ali zato možete mnogo toga da turistički obiđete i vidite. Ostrvo je prepuno manastira, čak 350. Posetite zidine čuvenog zamka Kastro iz 340. godine p.n.e. Grobovi pirata nalaze se usečeni u steni Sedukiji na planini Karija. Tu se nalaze još i bunari sa najčistijom vodom na ostrvu.

Bilo da se odlučite za ostrvo Skiatos ili Skopelos, ili neko drugo iz grupacije Sporadi, sigurni smo da ćete pronaći i više od onoga što očekujete. Prelepa priroda, tirkizno more, čari koje nosi svako osrvo sa sobom na svoj način su idealni razlozi, da po povoljnim last minute ponudama odaberete vašu sledeću destinaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top